Att bo med sin hyresvärd

Att “bonda” med de man bor med i ett kollektiv är inte alltid det lättaste. Det är inte bara att hyra en container och ta med sig sina möbler för att flytta in. Att skapa ett bra band mellan de redan boende är en process. Speciellt om den enda boende är en “live in landlord”. Det vill säga en hyresvärd som bor under samma tak som sina hyresgäster. För vissa är det inga problem medan för andra är det ett sätt att kontrollera sina hyresgäster samt kunna hålla ordning på stället. Många hyresvärdar verkar tro att det är lyxbostäder de hyr ut och därför är extremt petiga med att allt skall vara kliniskt rent. Beroende på hur många boende det är i hemmet kan det ibland vara lättare sagt än gjort.

Jag anser mig själv vara en hyfsat klinisk person som inte har det allt för stökigt men inte heller är pedant. Trots allt så är jag en student och det innebär ibland långa nätter, mycket kaffe och ingen ork för disk. Det stör Oscar lite ibland och då kan jag få mig en liten utskällning om hur viktigt det är att hålla rent omkring sig. Enligt Oscar är det världens största brott att lämna lite disk till nästkommande dag men ibland tar energin slut. Självklart har jag tänkt på att hyra en container och bara ta mitt pick och pack och säga tack för mig.

Jag och Oscar har en slags hatkärlek till varandra vilket gör att vi är på bra humör ena dagen men dagen efter kan det vara helt annat. Han är lite lurig den där Oscar och jag vet aldrig vilket humör han är på. Att skaffa eget är en tanke som de flesta studenter har men för många stannar det bara som en tanke då priserna i England är som de är. Man får helt enkelt vara glad över att man hittat något dugligt som är inom den lilla budget man har tillgång till. Men vem vet, kanske kan jag efter mina studier hyra en container och styra kosan mot min alldeles egna lägenhet?

Kolla även...