Att hyra lägenhet i England

Bostäder är ett hett samtalsämne i Sverige och det pratas om bostadsbrist i de större städerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Bostadsmarknaden i Sverige får studenter att behöva hjärtstartare med tanke på allt letande och stress som detta tillhör. I England är det tvärtom då det kryllar av lägenheter som letar hyresgäst. Det är dock mer komplicerat i England och standarden på lägenheterna är mycket lägre samt att annonserna kanske inte alltid håller vad de lovar. När man jämför den svenska standarden med engelska så är svenska lägenheter rena drömmen.

Att få en bra hyresvärd är inte självklart och det är extremt viktigt att gå igenom hela lägenheten och ta bilder innan man flyttar in. Bilderna används sedan vid utflyttning för att se så att inga skador har tillkommit. Ett problem i de engelska lägenheterna är mögel som ofta är svårt att upptäcka och som ibland i värsta fall döljs av hyresvärden. Mögel är inget jag har problem med i nuvarande lägenhet även om jag ibland undrar om mitt sunkiga rum sitter på en mögelhemlighet. Det skulle verkligen inte förvåna mig och om så var fallet skulle jag behöva en hjärtstartare för att få igång mig igen. Det har varit så brutalt mycket argument och diskussioner med Oscar att jag blivit väldigt trött på det.

Många hyresvärdar vill ha det på sitt sätt och gör allt för att antingen sätta dit en eller hitta något att klaga om. Därför är det extremt viktigt att gå igenom kontraktet noga och läsa igenom allt två gånger. Deposit är något som man inte ska betala hur som helst utan ska sättas in i en så kallad “deposit scheme “. Detta är för att du som hyresgäst ska kunna få tillbaka din deposit även om hyresvärden bråkar med dig. Vissa hyresvärdar kan till exempel hitta på att du är orsaken till fläckar som varit på tapeten i över 50 år. Jag kan säga att om Oscar hade dragit en sån mot mig när det väl är dags för flytt hade jag verkligen behövt en hjärtstartare för inte är det lite pengar det handlar om.

Kolla även...