Min korkade hyresvärd del 1

När jag började min kurs i arkeologi i England så lärde jag känna snubben som skulle komma att bli min framtida hyresvärd, som vi kan kalla Oscar (han heter egentligen något annat). Han slog mig direkt som en hipster, då han har lång mustasch, gammaldags frisyr och bara klär sig i vintagekavajer. Han var del i det gäng med människor jag kom att umgås mest med. Jag märkte dock snabbt att det inte dög till att kalla honom för hipster- minsta antydan om att han skulle tillhöra en grupp människor som är stolta över att de är annorlunda, och hans mustasch började nästan trilla av på grund av hans barska, halvskrikna motargument till varför det inte stämmer.

 

Kort och gott, Oscar är den sortens person som är sjukt rädd för att bli sedd som en i mängden, speciellt om den mängden karaktäriseras av att vilja vara annorlunda. Förmodligen blir han så kränkt för att det verkligen stämmer in på honom. Hursomhelst, han nämnde att han letade rumskamrater i det radhus han äger, och jag kände mig redan rätt led på mitt trånga rum i en studentkorridor, så jag tog chansen. Nu i efterhand vet jag inte om det var ett så klokt beslut, men med boendesituationen här kan man inte vara kräsen. Jag ska berätta lite mer om Oscar så ni får en klar bild över exakt hur konstig min hyresvärd är…

Kolla även...