Min korkade hyresvärd del 3, Scenario 2

Jag och min hyresvärd läser samma program på universitetet, men Oscar har studerat längre än vad jag har- ändå förundras jag över hans studiemetod. För att vara tydlig- jag är ingen stjärnelev, men till och med jag märker när någon är akademiskt kunnig och när någon bara bullshittar. Oscar är så självsäker på sig själv och sin förmåga att han inte tycks förstå att folk kan märka sådant. När vi får en uppsats att skriva under en månad, kommer Oscar spendera 3 veckor och 2 dagar med att läsa igenom all kurslitteratur. All. Från pärm till pärm. Bara sitta och läsa. Han kommer inte ens ha påbörjat uppsatsen förrän i allra sista ögonblicket, och det är där det konstiga händer: trots att han just spenderat evigheter med att läsa in sig på all fakta, kommer han förvränga all historisk sanning så att det passar just hans tes.

 

Han kommer selektivt välja fakta som passar just honom, och sedan bli kränkt och hävda att läraren är dum i huvudet när han får IG för att han uppenbarligen bara hittar på. Det är just därför jag vet detta- han har tvingat mig korrläsa i stort sett varenda uppsats han skrivit, efter att han fått underkänt och känner sig orättvist behandlad. Varje gång det händer mejlar han dessutom surt läraren som rättat, och CC:ar studielektorer och alla andra i fakultetet som kan tänkas vara inblandade. Jag har börjat tänka på honom som rättshaverist i universitetsvärlden, för det finns egentligen inget bättre ord för det.

Kolla även...