Min korkade hyresvärd del 4

Jag skulle ta en dusch igår morse när jag upptäckte att lampan i badrummet inte funkade. Det är väl inget konstigt med det, tänker ni, det är väl bara vägglampan som behöver bytas ut. Trodde jag också, så jag ropade på min hyresvärd och rumskamrat Oscar att lampan behövde bytas i badrummet. Oscar har fått huset vi bor i av sina föräldrar och är inte särskilt kunnig när det kommer till att vara hyresvärd, men han tror att han är det och ska alltid försöka visa det. Så han försöker byta lampan själv, men har såklart fel sorts lampa i förrådet och får åka och köpa en ny som passar. Men när den är i fungerar fortfarande inte lampan. “Har du kollat i proppskåpet?” frågar jag då. “Aa,” svarar Oscar kort. Ingen av oss har någon aning om vad vi ska göra. Vi monterar ner lampan och kollar ifall någon sladd är trasig eller så, men det ser helt okej ut. Då får Oscar ringa efter en elektriker för att komma och kolla på lampan. Observera att det är helg och det var inte så jävla lätt att få tag på någon elektriker, som dessutom tog extra betalt för att jobba på en söndag. Elektrikern kommer efter någon timme och det första han frågar är “Vart har ni proppskåpet?” Han vill väl se till att strömbrytaren är av så han inte får en rejäl stöt när han fixar lampan, tänker jag. Ivar är tyst. Elektrikern frågar igen, “Vart är proppskåpet?”

 

Till slut märker jag att Oscar blir besvärad, skruvar på sig och plötsligt utbrister han att han inte vet vad ett proppskåp är för något! När jag hade frågat honom tidigare hade han låtsats att han visste så att han inte skulle behöva skämmas! Elektrikern hittar proppskåpet och såklart har proppen i badrummet gått. Han byter proppen, ger oss en fet räkning och sticker.
Bra jobbat Oscar!

Kolla även...