Mycket fest och lite hälsa…

Under mina år som student i England har det blivit en del festande. Ni vet hur det är; universitetslivet är i princip 75 % festande och 25 % pluggande. Sittningarna är fler än föreläsningarna, tentaöl efter varje tenta, nationer som ska besökas frekvent och helgerna är som skapta för att festa hela dagarna och vara bakfull i skolbänken på måndag.

I början var det här definitivt hållbart. Hela tonåren hade även den varit en fest, och efter att ha kommit upp i en viss ålder då man kan införskaffa sin egen alkohol och komma in överallt så har festande blivit så mycket enklare. Men moder natur har inte skapat oss människor för att vara påverkade av alkohol hela tiden, tyvärr. Jag har, precis som de flesta, börjat märka av att ju äldre jag blir desto svårare bakfyllor får jag (bakfyllor som kan pågå i flera dagar) och att supa ner sig tre till fem dagar i veckan är inte längre hållbart. Inte ens här i England.

Hälsan är inte som den varit förr, även den börjar ta stryk. Ska jag verkligen behöva ta examen med mina första gråa hår och rynkor för att jag sov för lite och festade för mycket under mina år som student? För att vara helt ärligt så lockar det inte särskilt mycket. Utan att nämna några namn eller källor så har jag fått en hel del erbjudanden angående droger och annat skit för att klara av studierna och uppehålla festande, men det är inte min grej. Min grej är snarare att gå den naturliga vägen skulle jag påstå. Jag är väl inte en galen skogsmulle eller vegan, men jag gillar inte att pumpa i mig onaturliga ämnen. Då mår jag hellre bra på naturlig väg. Och ja, jag tror att Oscar har påverkat mig lite i det anseendet.

Oscar är nämligen inte den som festar hela tiden, han är snarare inne för mycket och ser knappt dagens ljus ibland. Jag har länge varit nyfiken på hur han ens lever fortfarande då han kan spendera dagar instängd i mörkret och hålla på med sitt nördande. Så jag frågade honom hur han gör. Det skulle jag kanske inte ha gjort för fick en lång föreläsning om olika kosttillskott, hur kroppen fungerar och varför vi studenter som festar hela tiden är dömda att dö när vi är 45. Men kort och gått så det jag fick fram var att jag borde ta kosttillskott varje dag. D-vitamin, zink och det nya tillskottet CBD – ja, jag vet inte allt. Verkar ganska besvärligt om ni frågar mig. Men Oscar var övertygad om att det är det här som gäller, särskilt CBD-olja, och att det är det som kommer att göra att han lever till han blir 145 år gammal och jag bara till 75 om jag har tur.

För att se vad han jiddrade om så gick jag in och läste mer på modernatur.se som säljer den här oljan som han tjatade så mycket om. ”Vad fan är detta?” tänkte jag direkt när jag kom in på sajten, men ju mer jag läste om det desto mer övertygad blev jag att det här kanske inte är rena galenskaper ändå. Så jag beställde några små flaskor för att testa, och lite andra kosttillskott på andra sajter för att inte enbart satsa på en grej.

Om detta kommer att hjälpa något återstår att se. Jag tror ändå inte att det kommer att ta någon skada, men man vet ju aldrig. Att lita på Oscar har inte alltid resulterat i något positivt, men den här gången tror jag ändå att han inte är helt galen.