Tankar om livet efter plugget

Naturligtvis är det så att jag har massor med år kvar att plugga här i England. Om jag vill kommer det ju också att finnas flera utbildningar för att komma högre upp innan man kastar sig ut i det verkliga livet. Dock går jag många gånger och tänker på hur det ska bli, och vad det är som kommer att ingå. Jag utbildar ju mig till arkeolog, vilket då kanske betyder att jag får fara runt på massor av olika platser i Sverige. Kanske till och med runt om i världen. Det kommer ju då kanske betyda att man får flytta mycket och inte har någon fast punkt i livet. Hur ska det då gå med förhållande och ska de behöva flytta hela tiden också?

Här kan jag bara tänka tillbaka på barndomen. Mina föräldrar var också de som hela tiden behövde flytta, på grund av att pappa var badmästare. Ja, helt enkelt så fanns det tydligen hela tiden ett bättre jobb i en annan stad. Här ledde ju detta till att vi aldrig rotade oss någonstans och kanske är det just därför jag hade så lätta att fara iväg och plugga utomlands. Visst är det att se som ett plus. Dock tänker jag på morsan som hela tiden var tvungen att grov städa varje gång det skulle flyttas, då farsan inte var den som tog i dammtrasan eller dammsugaren. Hur kommer det att fungera i ett modernt förhållande? Kommer verkligen tjejen att gå med på det?

Bäst att vara förberedd

Naturligtvis ska man tänka på allt och kanske är detta bara en mycket liten detalj. Det är dock alltid bäst att vara förberedd. Nu har jag stadig kontakt med kompisar i Uppsala sedan vi flyttade från den staden. Här finns det en som också flyttat mycket och han använder alltid flyttstäd i Uppsala, då han flyttat fura gånger inom staden. Helt plötsligt försvinner ju problemet med städningen, och jag kunde lugnt och still gå tillbaka till mina studier. Nä, det gör jag inte idag för senare är det fest i studentbaren. Här ska det firas och festas hela natten. Antar att de behöver städhjälp dagen efter också.

Kolla även...