Hur man överlever lockdown….

Det har varit ganska tyst här på sista tiden, och det har sin naturliga förklaring. Är det för att jag har flyttat? Är det för att jag har lämnat England och förflyttat mig till nordligare breddgrader som Ryssland, eller bestiger berg i någon avskild bergskedja? Nej. Men jag önskar att det var så.  

Det har väl inte undgått någon att världen befinner sig i en pandemi och har gjort det nu i över ett år. Det är också ganska exakt ett år sedan som Storbritannien sattes i lockdown, och det är alltså innanför mina egna fyra väggar som jag har befunnit mig den senaste tiden. Ensam. Ja, ENSAM. För även om jag bor ihop med den ökända Oscar så har han praktiskt taget låst in sig på sitt eget rum i nästan ett års tid och vägrar komma ut om han inte absolut måste. Än så länge har jag inte stött på någon annan människa som är mer rädd för coronaviruset än vad han är. Stackarn.  

Men i alla fall. På grund av den här pandemin och min ofrivilliga ensamhet så har jag haft det oerhört tråkigt. Det var hyfsat kul i början när vi hade alla kurser på distans och man i princip kunde glo på Netflix hela dagarna och ändå klara sina tentor (det är ju ingen som kan hålla koll på om det förekommer ett och annat fusk …). Men nu efter drygt ett år i fångenskap så har till och med jag fått nog. När får jag återvända till Sverige? När får jag återvända till affären på hörnet? NÄR FÅR JAG DRICKA PÅ PUBEN IGEN?!  

Ni märker säkert att jag är ganska uttråkad. Men, jag har överlevt. Och jag tror att jag främst har överlevt denna tristess genom att underhålla mig själv på bästa vis. Hur då? undrar ni. Låt mig få berätta det för er, mina vänner, via Marcus Bodonis lilla “hur man överlever en karantän”-skola!  

  1. Lås inte in dig själv i ett rum och stanna där hela tiden (detta är riktat mot dig, Oscar. Jag vet att du läser detta). Underskatta inte värdet i att socialisera. Ring dina vänner, din mamma, din hund – ring alla! Ha Zoom-möten och drick öl med alla dina polare. Det blir inte alls lika ensamt då. För även om du bor ihop med någon eller flera, så kan det lätt kännas ensamt ändå (kom ut ur garderoben, Oscar).  
  1. Skaffa dig en hobby. Gärna en hobby som tar upp ganska mycket av din tid. Det här räddade mig främst i somras då vi inte hade någon distansundervisning för tillfället, och jag inte hade en aning om vad jag skulle göra. Så vad gjorde jag då? Jo, jag lärde mig att jonglera med bollar! Tro mig, det är väldigt tidskrävande och det tog mig flera veckor innan jag bemästrat denna konst.  
  1. Motionera! Hälsan måste alltid komma först. Vi kan inte sitta i karantän och bli feta och deprimerade bara för att vi är rädda för att bli smittade av ett virus. Nej, corona är INGEN ursäkt att slacka på tränandet. Tvärtom skulle jag säga. Det här är ett perfekt tillfälle att börja bygga på en riktig bodybuilder-kropp. Beach 2021 (2023?) här kommer jag!  
  1. Skaffa inte ett husdjur. Jo, du läste rätt. INTE är rätt ord. Att skaffa dig ett husdjur under pandemin för att du nu har tid för det är ingen bra idé, om du inte är helt hundra procent säker på att du har tid att ta hand om djuret även efter lockdown. Jag var själv inne på att skaffa mig en hund, men insåg ganska snabbt att efter att denna lockdown är över så kommer jag nog hänga ganska mycket på puben och inte ha tid för hunden längre.  

Så, där har ni det! Hoppas ni också har överlevt i pandemimörket, och om inte … lås inte in er själva! Man kanske borde gå någon “hur man överlever efter en pandemi”-kurs efter det här är över …  

Kolla även...